Psyykkisen valmennuksen vuosi

KUVA: Apec Yrityspalvelut Oy

KUVA: Apec Yrityspalvelut Oy

Aikalailla vuosi kulunut siitä, kun aloitin muutaman Superpesis-pelaajan kanssa yhteisen psyykkisen valmennuksen matkan. Ja nyt on aika koota ajatuksia viimeisestä vuodesta.

Ennen kuin valmennustarjoukset tulivat, olin käynyt Jyväskylän avoimen yliopiston liikuntapsykologian perusopinnot 25op ja käyttänyt itseeni opittuja psyykkisten vahvuuksien keinoja. Tuntui, että hyvä valmius oli lajituntemuksen ja opintojen jälkeen lähteä tekemään psyykkisen  valmennuksen työtä.

Käytin oppeina liikuntapsykologian kurssimateriaaleja ja etenkin Marko Malvelan ja Jarmo Liukkosen käytäntöä ja teoriaa. Niiden pohjalta on ollut perusta tehdä työtä psyykkisenä valmentajana ja jälkeenpäin sanottuna niiden perusta on hyvin riittänyt asiakastyössä. Toki jatkuva oppiminen alan kirjallisuuden avulla on ollut omiaan jatkamaan kehittymistä.

Aloitin aivan aluksi kartoittamaan asiakkaita ja heidän tarinaansa. Sitä mitä he ovat ja mitä heidän mahdolliset vahvuutensa ja haasteensa ovat mentaalisella puolella. Tarinat avaavat ihmistä ja ovat omiaan helpottamaan luottamuksen syntyä ja asioiden läpikäyntiä.

Asiakkaan mukaan aloimme kuukausittain työstämään erinäisiä psyykkisen vahvuuden taitoja. Optimaalista vireystilaa, tavoitteita, motivaatiota, itseluottamusta, keskittymiskykyä ja monia erinäköisiä tilanteita ja uskomuksia mitä asiakkaiden historia oli tuonut tullessaan. Antoisaa aikaa asiakkaiden kanssa olikin muunmuassa näiden taitojen vahvistamisen kautta tullut oppimisprosessi, joka teki jo reilun puolen vuoden aikana heistä vahvempia henkisesti.

Henkisen vahvuuden kehittymistä kuvaavat hyvin muutamat heidän kommenttinsa:

”Teemun kanssa käytyjen keskustelujen avulla olen saanut paljon oivalluksia, vahvuutta, uusia näkökulmia asioihin sekä vahvistusta jo toimivaksi havaittuihin tapoihin. Olemme saaneet yhdessä avattua isoja lukkoja ja tiedostamattomia toimintoja, jotka ovat antaneet minulle paljon rohkeutta sekä ajateltavaa. Lajin ymmärtäminen on Teemun ehdoton vahvuus psyykkisessä valmennuksessa.”

”Teemun kanssa työskennellessä olen löytänyt hurjasti uusia työkaluja otteluihin valmistautumiseen, maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseen sekä suorituksen nollaamiseen, oli se sitten hyvä tai huono suoritus. Tiedostan nyt paremmin omat tapani toimia ja ymmärrän, miten optimaalisen vireystilan saavuttaminen auttaa minua suoriutumaan otteluista hyvin.”

Voi sanoa, että ajan kanssa asioiden juurruttaminen meni hyvin nappiin. Vireystilan ja suorittamisen vahvistuminen jäivät omalta osalta parhaiten mieleen. Onneksi jäi kuitenkin opittavaa ja työstettävää tulevaankin ja innolla odotan yhteistyön jatkumista. Esimerkiksi tavoitteiden ja mielikuvaharjoituksien tarkentamisen kautta voidaan päästä vielä vahvemmin kokonaisuuksiin ja pieniin suorittamisen yksityiskohtiin.

Näkisin, että pohjat on luotu ja tulevaisuudessa uudenlaisten käytännönkokeilujen ja kertauksen kautta syntyvät tulevat tapaamiset. Jos sinä arvon lukija haluat tapaamisen ja vahvemmaksi psyykkisesti, niin ota yhteys viestillä!

Olet sitten urheilija tai valmentaja ja kiinnostunut yksilövalmennuksesta taikka sparrauksesta, niin ota yhteyttä. Aloitetaan Mentaalipallon kautta yhteistyö ja tehdään sinustakin psyykkisesti vahvempi! Olemme Esan kanssa käytettävissäsi ja apunasi, joten ota yhteys somekanavissamme tai laita sähköpostia meille.

Vahvojen terveisten kera – Teemu Mentaalipallosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: